Å velge farger på veggene i et helt hus

Valgets kval… Og selvsagt ble valget vanskeligere, jo flere fine farger jeg kom over.

Her er noen av inspirasjonsbilene mine ift veggfarger innvendig:

Grå Harmoni HuleMInty Breeze Sens-1462-Graa-Skifer Minty Breeze Sort badGråGustaviansk Blåanetteshus_rullestein St Pauls BlueFarge soverom

Med god hjelp fra Lady’s inspirasjonsblogg fikk jeg snevret ned fargevalgene ved at jeg stilte henne noen spørsmål og fikk gode konkrete svar på hva som passet sammen og ikke. Det var spesielt viktig for meg å finne farger som i tillegg til å passe godt sammen, ville gå fint med den standardfargen vi har på alle lister, tak og dører: såkallt «Bomull». Derfor har vi prøvd å velge varme nyanser, gjerne noen med gultoner i seg uten at det synes så godt. Det skal visst få de bomullshvite listene til å se «hvite» ut.

PrøvemalingJeg er nå dritt lei kun hvite vegger, og hadde lyst til å være litt vågal. Ikke bare på én vegg, men HELE rom :) Vi endte derfor opp med disse fargene, etter et par runder med prøvemaling:

  • Et bad malt i fagen «Dempet sort»
  • Stue i fargen «Valmuefrø»
  • Spisestue i fargen «St. Pauls Blue» (les mer om denne fargen her)
  • Kjøkken i fargen «Minty Breeze»
  • Hovedsoverom i rosafargen «Sukkertopp». Godt mannen er fargeblind..
  • Barnerommene, kontor/gjesterom, Walk-in-closet og hovedbad har fått fargen «Antikkgrå». Ønsket ikke typsik «jente- og guttefarger» på barnerommene, det blir nok rosa osv uansett.
  • Har dog beholdt vaskerommet, gangene, vegger ifm trappene og loftstue i standardfargen «bomull», for å beholde så mye lys som mulig og tone ned kontrastfargene.

Her er litt av resultatet

Hvordan velge farge vegger stue

Fra Valmuefrø, St. Pauls Blue til Minty Breeze.

Sharing is caring!Email this to someoneShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this page