Kakkelovndrømmen

Noen har kunst på veggen. Andre har en kakkelovn. Sikkert noen som har begge deler også, men vi gikk for en kakkelovn, selv om vi ikke er avhengig av den til oppvarming. Man kan diskutere om det var kakkelovnen som sprakk husbudsjettet, men den er verdt hver krone! En slik kakkelovn har vært i drømmene i ca 10 år nå, og er inspirert fra tiden vi bodde i høye bygårdsleiligheter i Oslo.

Før vi tok avgjørelsen forhørte vi oss litt med andre stolte kakkelovneiere og saumfarte nettet etter info og bilder. Her er to flotte kakkelovner som påvirket avgjørelsen i riktig retning:

Contura kakkelovn

Bildet er lånt av Maria Forsberg – http://maria-forsberg.blogspot.no

Villa Lahti

Bildet er lånt av bloggen til Villa Lahti – villalahti.blogspot.no

 

Vi falt ned på en modell som heter Sonya fra Contura, bestilt via Varmefag – Kakkel & Peis Spesialisten i Drøbak. Betalte litt ekstra for å få den et sjikt høyere og med fliser rundt hele, samt forkromming på detaljer (istedenfor messing). Før vi støpe sålen på huset, la jeg ned en tilluftskanal frem til der kakkelovnen skulle stå, slik at vi får ekstra god lufting.

Under ser du deler av kakkelovnen som har blitt murt opp. Det hele tok totalt ca 1,5 dag.  Jeg skvatt litt da jeg kom inn for å kikke, og hadde ikke forventet meg at en ferdig kakkelovn skulle stå der så majestetisk. Da kjente jeg at jeg ble oppriktig rørt. Faktisk på samme måte som da jeg så mine barn for første gang. Det må jo si sitt..

Under arbeid Contura Kakkelovn

Jeg flisla under kakkelovnen selv, og måtte utføre det i to omganger pga forsinkelser på flisene jeg hadde bestilt. Er veldig fornøyd med disse Marrokansk-inspirerte flisene fra Fired Earth. De er handlagde og håndmalte. Det gir et sjarmerende rustikkpreg, og ingen av flisene er helt like. Ikke like sjarmerende å legge, da det kunne variere med opp mot 1 cm på hver flis. Men det får vel være en del av pakken, når man ønsker seg noe så spesielt. Og det ble ikke værst, om jeg skal få lov til å si det selv, til å være den første gangen jeg flislegger noensinne. Takk til min bror for god starthjelp.

Marrokanske fliser   KjøkkenEnn så lenge ruver denne kakkelovnen dette store rommet helt alene, men vil snart få konkurranse av kjøkkeninnredningen fra Kvänum. Håper de vil kle hverandre like godt som jeg ser for meg.

Sharing is caring!Email this to someoneShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this page