Straks ferdig med grunnarbeidene

 

Byggeplasskake

Byggeplasskake – bakte denne kaken til min manns bursdag

Det har nå gått 2,5 mnd siden vi startet med grunnarbeidene. Nå begynner vi å se enden. Snekkerne står trippende klare og skal starte nå på mandag. Gjett om vi gleder oss! Tømrerkompaniet har satt inn 5 mann som skal jobbe på spreng for å lukke huset allerede om 5 (!) uker. For meg høres det helt villt ut.. Men vi håper jo å slippe unna snøen. Vinduer er bestilt og jeg kjenner jeg gleder meg til å se huset reise seg.

Dette har hittil vært en lang og tøff start. Det gjelder vel de fleste som bygger hus.. Ting tar som kjent litt lenger tid enn man regner med, selv om man tror man har tatt i litt ekstra. Og så har vi løpt i et par motbakker. Men det blir man jo bare sterk av. Det uforutsette er tatt hånd om, og problemer er løst. Nå klapper vi i hendene over at vi har kommet såpass langt og at Byggmesteren etterhvert tar over prosjektet videre. Det har vært meg (med god hjelp fra min far) som har vært byggleder hittil. Jeg har hatt en svært bratt læringskurve og har til tider vært rimelig sliten. Men så synes jeg det er så moro også da, at det hele er verdt det. Vi må jo ikke glemme at dette er huset vårt, som vi skal bo i resten av livet. Forhåpentligvis.

Her kommer prosessen siden sist i bilder:

Rørlegging

Her kobler vi oss på vann/avløp

Radonmembran

Radonduken la vi selv. Pappa som sveiser med varmluftspistol, og jeg sprer ut grus. Dette er under kjelleren

Smaker på vannet vårt for første gang. Kaldt og godt:)

Smaker på vannet vårt for første gang. Kaldt og godt:)

Kjeller

Kjellervegger har begynt å komme opp, og forskalingen til ringmuren på garasjen er underveis

sprengstein

Støttemur mot veien ble stablet. Desverre var denne for høy og måtte rives. Nå har vi ny søknad inne om et nytt alternativ.

Betong

Støping av kjellervegger

Kjeller

Ser veldig lite ut når man ser det slik. Dette er en kvart kjeller under huset. Utenkelig at det skal være 4 rom inni her?

Kondensisolasjon

Her har vi selv lagt knotteplast rundt kjellerveggene, isolert med 7 cm kondensisolasjon og ført radonduken videre opp til der sålen kommer. Da er det klart for igjennfylling. Betongen er ikke helt ferdig herdet enda, så det må gjøres forsiktig i små steg

Radonsikring

En ny runde med radonmembran og grus for å gjøre klart til ringmur og såle under huset.

Ringmur

Ringmuren er støpt og vi gjør klart til isolering, armering og støp av såle. Her må man holde tungen rett i munnen ift alle oppstikk som skal igjennom sålen. Men nå nærmer det seg litt flere visuelle resultater. Gøy å se omrisset til huset for første gang.

Tilluftsrør

Jeg tok meg turen på Maxbo en lørdag og kjøpte litt utstyr slik at jeg kunne legge klart et ventilasjonsrør under sålen for å gi nødvendig tilluft til en evt kakkelovn. Kakkelovnen er fremdeles ikke glemt og står høyt oppe på ønskelisten. Får håpe tilluftsrøret kommer til nytte!

Sharing is caring!Email this to someoneShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this page